CAPPADOCİË

In het gebied dat als Cappadocië bekend staat bevinden de centra;  Ürgüp, Göreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymakli en Ihlarar. Het is een uitzonderlijk gebied met buitenaardse rotsformaties, ondergrondse kerken en ondergrondse huizen. Het is een gebied met een grote schaal. Het gebied staat bovendien bekend met tapijt weven, wijnen en de verschillende rode aardewerken van Avanos. De Cappadocië was een schuilplaats voor de eerste christenen die ondergronds woonden en vluchten voor vervolging door aanbidding. In het gebied bevinden ongeveer 3000 rotskerken die volledig geopend zijn voor publiek.

Het dorp Göreme is gelegen in de het hartje van het gebied waar veel toeristen komen. Veel burgers wonen nog steeds in rotswoningen. Enkele hiervan zijn omgezet in pensioenen. In de omgeving van het gebied bevinden de geweldige sprookjes rotsen ofwel bekend als ‘’Fairy Chimneys’’.

In het westen van Nigde bevindt de 10 km lange en 80 meter brede toegangspoort tot de prachtige Ihlara Vallei. In het gebied is wandelen populair. 12 van de 60 kerken, waaronder de indrukwekkende Egritas kerk is gelegen is geopend voor publiek.

In het gebieden bevinden honderden ondergrondse steden. De meest indrukwekkende hiervan zijn de twee ondergrondse steden Kaymakli met 8 verdiepingen en Derinkuyu dat 55 meter naar beneden is uitgebreid. Om in de 7e eeuw te vluchten voor vervolging zijn de slaapkamers, keukens en de magazijnen door de christenen gebruikt.


GESCHIEDENIS

Na de Hittieten, Frygiërs, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, de Seltsjoeken en Ottomanen zijn ook de Hattis volledig betoverd door de uitstraling van Cappadocië en hebben ze hun sporen achtergelaten bij de zijderoute, de belangrijkste verbindingen tussen oosterse en westerse routes. Als  gevolg van dit drukke verkeer, is het gebied een complex netwerk van historische en culturele invloeden. Cappadocië is een plaats waar verschillende filosofieën samenkomen en elkaar beïnvloeden. Frescoed kerken en huizen die in de rotsen zijn uitgehouden is uitgebreid tot de Ihlara vallei dat 40 km van Aksaray is gelegen en 14 km van de Selime dorp is gelegen. Sommige van deze structuren zijn vanaf de 4e tijdperk gelegen. Tussen de vele bezienswaardigheden is het de moeite waard om de volgende toeristische plaatsen te zien: Eğritaş, AğaçAltı, Kokar, Yılanlı, Pürenli, Kırkdamaltı, Ala, Direkli, Kale Manastırı kilisesi en Selime Katedrali.

Door de ligging is Cappadocië een belangrijke en strategische regio. Doordat de handel en de middelen zeer aantrekkelijk zijn in de Cappadocië, wordt het gebied bezet gehouden en onderworpen aan vandalisme en geweldpleging. Om zich te beschermen van dit soort vandalisme heeft de lokale bevolking in de grotten gewoond. Dit was om voor een lange tijd niet op te vallen. Maar daarna hebben deze grothuizen zich veranderd in steden waar  waterbronnen, voedsel magazijnen, wijnhuizen en tempels bevinden. Sommigen van hen zijn gebaseerd op de periode vóór het christendom.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Üçhisar

Het dorp Üçhisar met haar prachtige uitzicht is zeven km gelegen van Nevsehir en heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Als u vanuit de hoogte van de Üchisar kasteel kijkt ziet u de prachtige en unieke uitzicht over de hele regio.

GÖREME

Göreme is tien kilometer van Nevsehir gelegen en wordt er gedacht dat de omgeving door de burgers van Avanos in de Romeinse tijd, werd gebruikt als een begraafplaats.
De regio Göreme wordt als 'geloof centrum' aangeduid. In Göreme bevindt de open lucht museum van Aziz Büyük en zijn broers/zussen waar de ideeën van het christendom en onderwijssysteem is ontstaan. De kerk architectonische details en frescoschilders bij de Tokalı Kilise (de Buckle kerk), Priesters en nonnen kloosters,  de kapel van Saint Basil en Elmalı Kerk, Yılanlı Kerk en  Çarıklı Kerk zien zo levendig uit alsof ze pas gemaakt zijn.

ÜRGÜP

Ürgüp dat naast Göreme is gelegen is bekend met  haar wijnen, historische en haar natuurlijke schoonheid. Uw wijn wordt u aangeboden in een rustieke schaal of in een elegante wijnglas. Dit is een ervaring om niet te vergeten.  Sommige lokale wijnproducenten hebben moderne technieken aangenomen bij het produceren van wijn en een aantal van hen zijn nog steeds trouw gebleven aan de oude en met de tijd bewezen methode.

MUSTAFAPAŞA

De zes kilometer ten zuiden van Ürgüp gelegen Mustafapasa ( Sinasos ) heeft een reputatie opgebouwd met haar majestueuze stenen. Is versierd met de motieven van Aziz Basil Sapeli dat het beeldenmonster denksysteem weerspiegeld. In Avanos dat 18 kilometer van Nevsehir is gelegen, is nog steeds het aardewerk traditie bekend dat afkomstig is van de Hettieten.